Ритрийт на о.Бали - пътуване към радостта от малките неща

След година и половина прекарани на остров Бали, наричам това райско място мой втори дом. Преживях ритуали на пречистване, присъствах на сватби и рожденни дни, погребения и кремации. Изучавах културата и традициите на хората. Посетих едни от най-дивите и затънтени кътчета на острова, и се потопих изцяло в енергията на мястото. Живях в местно семейство, станах част от него и то стана част от мен.  

 

В тези толкова лични за мен пътешествия ще ви покажа автентичността на о-в Бали.  Ще посетим свещени храмове за благоденствие и здраве, скрити далеч от хорската суета и очите на туристите. Ще поднесем дарове към боговете и ще бъдем благословени в свещени церемонии, така както го правят от векове балийците. Ще започваме деня с йога, медитация или просто време за себе си. Ще се загубим в тучното зелено на дивите джунгли и в безкрая на оризовите полета. Ще се гмурнем в океана и ще плуваме с костенурки. Ще се насладим на топлите слънчевите лъчи, галещи кожата ни. Запишисе в този ретрийт!

  Ще се насладим на радостта от простите неща! Ела с мен и усети автентичността на Бали!

Програма на ритрийта 22.09 -02.10.2023

 • Ден 1 – Добре дошли на остров Бали. Настаняване
 • Ден 2  – Чандидаса

Адаптационен ден. Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация. Смяна на пари, интернет карти, масажи и почивка край басейна.

 • Ден 3  – Чандидаса

Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация и посещение на забележителностите Тирта Ганга и Теман Уджун. Обяд, като кралете, с разкошна гледка към вулкана Агунг.

 • Ден 4 –  Чандидаса

Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация. Свободно време за плаж на White Sand beach, шнорхелинг в Амед или мързелуване край басейна на хотела.

 • Ден 5 – Убуд

Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация. Заминаване към Убуд, настаняване и време за релакс, свободна програма.

 • Ден 6 – Убуд

Ранна зaкуска и отпътуване за скритите, далеч от хорската глъч свещени храмове. Благодарение на нашите балийски приятели, ще имаме възможност да преживеем автентичен, пречистващ ритуал за здраве, измивайки се със свещените води на 7 различни енергии, в един от най-тачени от местните лечители храмове. След това се отправяме към храма на благоденствието, където ще бъде организирана молитва и бъдем благословени от местните свещеници, и богинята на богатството и изобилието Лакшми. Следва обяд с изключителна гледка към едно от съкровищата на Бали и включено в списъка на ЮНЕСКО – оризовите тераси Джетилуи.

 • Ден 7 – Убуд

Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация. Свободна програма – разходка из забележителностите на Убуд, масажи.

 • Ден 8 – Убуд

Екскурзия с обиколка на едни от най-известните забележителности около Убуд – Gunung Kawi, Goa Gaja, тестване на кафето Копи Лувак във ферма, където ще можете да дегустирате и множество различни чайове от острова. Да видите цибетка, животинчето отговорно за кафето, как изглежда какаото, канеленото дръвче и още много.

 • Ден 9 – Убуд

Дихателна практика по метода на Вим Хоф и медитация. Посещение на някой от водопаите в близост до Убуд. Свободна програма

 • Ден 10 – Убуд

Дихателни практики по метода на Вим Хоф и медитация.

Свободна програма, възможност за посещение на водопади, бийч бар в Чангу или Санур (по желание).

 • Ден 11 – Убуд

Отпътуване към България

Искаш ли да станеш част от ритрита? 

Водещ на ритрийта: Анна Грозданова

Ела с мен на едно вълшебно пътуване!

Отзиви

Сподели с приятел