Практики за справяне със стреса, здраве, щастие и постигане на благополучие в живота

Когато се погрижим за физическото, емоционалното и менталното си здраве можем да бъдем свободни и щастливи!

През 2008г. отворихме много успешно заведение в София, малко по-късно обаче дойде кризата и нещата се обърнаха главоломно. Колкото и да се опитвах да спася потъващия кораб не успях. Преминах през бърнаоут, депресия и усещането за личен провал. Тогава започна и моето търсене. През годините съм пробвала много практики в търсене на начини за справяне със стреса и постигане на вътрешен мир. Исках да се науча да се чувствам добре, независимо какво се случва извън мен. 

Йогата и медитацията се превърнаха в част от ежедневието. Тяхната полза и ефект усетих с годините на редовно практикуване. Търсенето ми на ефективни начини за справяне със стреса и успокояване на ума не спряха обаче до тук. Това ме срещна ТЕС и методът на Вим Хоф.

 

Бях безкрайно впечатлена от преживяванията си с тях. ТЕС ми помогна в момент от животът ми с много неизвестни и въпроси. А сега на къде? Как да продължа? С изненада открих, че въпреки ситуацията и липсата на отговори, потупвайки с ТЕС успявах да запазя спокойствие и усещах как енергията се движи в тялото ми. След всяка сесия се чувствах по-спокойна и с доверие, че нещата ще се подредят, дори и да не знаех точно как. 

 

С методът на Вим Хоф се срещнах на уъркшоп, докато живях на о.Бали. Първоначално бях привлечена от това да изпитам границите си в леда. Оказа се всъщност много повече. Състоянията през,  които преминах по време на дихателната практика, а след това и в ледената вана бяха впечатляващи. Приливът на енергия, който усетих, спокойствието и блаженството в леда, колкото и невероятно да звучи, усещането да дълбока релаксация, както по време на дълбока медитация бяха незабравими. Бях впечатлена от възможностите на тялото си, за които въобще не подозирах. Беше любов от пръв поглед, която знаех, че ще продължи. Това са техниките, които прилагам ежедневно и горещо препоръчвам да опитате.  

 

Те са практиките, които ми помагат да запазя себе си в това лудо ежедневие. Да се погрижа за тялото, ума и духа си, за да мога да продължа. Научих се да слушам тялото си, да забавям темпото и да почивам. Да се наслаждавам на нищоправенето и собствената си компания.  

Сподели с приятел

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email