Практиките са ключа в живота ми, който ми помага
да оставам свързана със себе си

Както се грижим за колата и къщата си, така е добре да се грижим за нашето ментално, емоционално и физическо здраве, за да бъдем наситина щастливи! 

През 2008г. с партньори отворих заведение в София, което за по-малко от година стана изкючително успешно, малко по-късно дойде финансовата кризата и нещата се обърнаха главоломно.

 

Колкото и да се опитвах да спася потъващия кораб не успях. Преминах през бърнаоут, депресия и усещането за личен провал. Тогава започна и моето търсене. През годините съм пробвала много практики в търсене на начини за справяне със стреса и постигане на вътрешен мир. Исках да се науча да се чувствам добре, независимо какво се случва извън мен. 

 

Йогата и медитацията се превърнаха в част от ежедневието. Тяхната полза и ефект усетих с годините на редовно практикуване. Търсенето ми на ефективни начини за справяне със стреса и успокояване на ума не спряха обаче до тук. Това ме срещна и с метода на Вим Хоф, докато живях на о.Бали.

 

Първоначално бях привлечена от това да изпитам границите си в леда. Оказа се всъщност много повече. Състоянията през,  които преминах по време на дихателната практика, а след това и в ледената вана бяха впечатляващи.

 

Приливът на енергия, който усетих, спокойствието и блаженството в леда, колкото и невероятно да звучи, усещането да дълбока релаксация, както по време на дълбока медитация бяха незабравими. Бях впечатлена от възможностите на тялото си, за които въобще не подозирах. 

 

Сега методът, йогата и медитацията ми помагат да оставам свързана със себе си в това лудо ежедневие. Да се погрижа за тялото, ума и духа си, за да мога да продължа. Научих се да слушам тялото си, да забавям темпото, когато е необходимо и да си почивам. Да се наслаждавам на нищоправенето и собствената си компания.  

Сподели с приятел